Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku
Autor: Kurtin, Adam
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Práce je zaměřena na popis a charakteristiku merlíku a prosa. Merlík je řazen mezi pseudocereálie, a má vyšší obsah aminokyseliny lysinu než běžné obiloviny. Proso patří k méně tradičním obilovinám s vhodným poměrem bílkovin, sacharidů a lipidů. Proso i merlík jsou vhodnou složkou potravy celiatiků, protože neobsahují lepek. Využívají se v potravinářství nebo jako krmivo pro zvířata.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22427
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22758


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kurtin_2012_bp.pdf 2.432Mb PDF Zobrazit/otevřít
kurtin_2012_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kurtin_2012_op.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet