Vliv kvality suroviny a podmínek extruze na kvalitu extrudovaných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv kvality suroviny a podmínek extruze na kvalitu extrudovaných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv kvality suroviny a podmínek extruze na kvalitu extrudovaných výrobků
Autor: Lichnovský, Miroslav
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo popsat a zhodnotit vliv chemického složeni a fyzikálních vlastnosti kukuřičné mouky a krupice na kvalitu extrudovaných výrobků. V teoretické části je popsána konstrukce extruderu a faktory ovlivňující extruzní proces. praktické části byly laboratorně stanoveny obsahy hlavních chemických složek a zhodno-cen jejich vliv na texturu a objemovou hmotnost extrudátu. Vztahy mezi jednotlivými pa-rametry byly statisticky vyhodnoceny. Bylo zjištěno, že vyšší obsah vody a bílkovin a větší granulace suroviny, významně zvyšuje objemovou hmotnost extrudátů. Vyšší obsah bílko-vin zlepšuje elasticitu těsta a umožňuje větší expanzi produktů
URI: http://hdl.handle.net/10563/22270
Datum: 2012-01-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 25598


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
lichnovský_2012_dp.pdf 2.745Mb PDF Zobrazit/otevřít
lichnovský_2012_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
lichnovský_2012_op.doc 104.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet