Vliv kvality suroviny a podmínek extruze na kvalitu extrudovaných výrobků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv kvality suroviny a podmínek extruze na kvalitu extrudovaných výrobků |
Autor: |
Lichnovský, Miroslav
|
Vedoucí: |
Burešová, Iva
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce bylo popsat a zhodnotit vliv chemického složeni a fyzikálních vlastnosti kukuřičné mouky a krupice na kvalitu extrudovaných výrobků. V teoretické části je popsána konstrukce extruderu a faktory ovlivňující extruzní proces. praktické části byly laboratorně stanoveny obsahy hlavních chemických složek a zhodno-cen jejich vliv na texturu a objemovou hmotnost extrudátu. Vztahy mezi jednotlivými pa-rametry byly statisticky vyhodnoceny. Bylo zjištěno, že vyšší obsah vody a bílkovin a větší granulace suroviny, významně zvyšuje objemovou hmotnost extrudátů. Vyšší obsah bílko-vin zlepšuje elasticitu těsta a umožňuje větší expanzi produktů |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/22270
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
25598
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet