Alimentární mykotoxikózy
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Alimentární mykotoxikózy |
Autor: |
Nováková, Viera
|
Vedoucí: |
Mišurcová, Ladislava
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce je zaměřena na obecnou problematiku a klasifikaci mikroskopických toxinogenních hub, produkujích mykotoxiny, které mohou způsobovat těžké otravy, pří-padně vyústit v závažná onemocnění. Vybrané druhy mykotoxinů jsou charakterizovány podle toxicity a chemického složení, dále je popsán typ onemocnění, které mohou vyvolat u lidí a zvířat. Z důvodu eliminace mykotoxikóz jsou důležité také metody pro jejich dia-gnostiku, jejichž principy jsou v práci charakterizovány. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/21830
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
25506
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet