Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení těkavých látek ve vybraných typech nefermentovaných čajů metodou GC-MS |
Autor: |
Mirošová, Pavla
|
Vedoucí: |
Rouchal, Michal
|
Abstrakt:
|
Volné těkavé látky a jejich zastoupení v čaji mají zásadní vliv na jeho výsledné aroma a představují tak zásadní ukazatel jeho senzorické kvality. Tyto látky vybraných druhů nefermentovaného zeleného čaje byly získány pomocí dvou extrakčních metod, kterými byly destilace vodní parou a simultánní destilace-extrakce, a identifikovány metodou strukturní analýzy GC-MS. Na základě získaných výsledků bylo provedeno porovnání obsahu těkavých látek v jednotlivých vzorcích čaje, účinnost použitých extrakčních metod a opakovatelnost metody GC-MS. Součástí práce je také krátká rešerše pojednávající o extrakčních metodách vhodných pro izolaci těkavých látek a metodách jejich stanovení. Samostatná kapitola je věnována hmotnostní spektrometrii. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/21806
|
Datum:
|
2012-02-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
25750
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet