Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin |
Autor: |
Mojžíšová, Iva
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá obsahem antioxidační kapacity, celkovým obsahem polyfenolů a minerálních látek ve vybraných druzích naklíčených semen zrnin. Teoretická část pojednává o procesu klíčení semen, jejich postupech a stručně charakterizuje zvolené druhy obilovin a zeleniny. Zaměřuje se na jejich obsahové látky před a během klíčení, zejména na antioxidanty a jejich příznivé účinky na lidský organismus. V praktické části jsou popsány a vyhodnoceny stanovené výsledky laboratorních analýz u vybraných vzorků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/21787
|
Datum:
|
2012-01-06 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
24394
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet