Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech
Autor: Sedláčková, Kateřina
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřená na fyziologické působení větvených aminokyselin (BCAA) na organismus a sledování jejich obsahu v doplňcích stravy a tedy i pravdivost údajů, které výrobci udávají na etiketě. Legislativou je pouze dáno, že výrobek přicházející na trh musí být zdravotně nezávadný, ale jeho účinnost či obsah látek deklarovaných na obale sledován není. Výsledky stanovení jednoznačně potvrdily, že obsah skutečný se nemusí shodovat s deklarovaným obsahem a také bylo zjištěno, že na etiketě jsou neúplné údaje o produktu, nebo dané aminokyseliny nejsou v optimálním poměru.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21722
Datum: 2012-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 27661


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
sedláčková_2012_dp.pdf 1.705Mb PDF Zobrazit/otevřít
sedláčková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
sedláčková_2012_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet