Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů |
Autor: |
Hladká, Kristýna
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce bylo realizovat výrobu tavených sýrů bez přídavku a s přídavkem 2 % a 4 % sušené syrovátky. Tavené sýry byly taveny v laboratorních podmínkách. Násled-ně byla provedena chemická analýza. Ve zkoumaných tavených sýrech byl obdobný obsah sušiny, tuku a tuku v sušině. Tato skutečnost nám dovolila v rámci senzorické analýzy srovnávat vliv přídavku sušené syrovátky na konzistenci tavených sýrů. Byl prokázán vliv přídavku sušené syrovátky na roztíratelnost, barvu, lesk a celkovou jakost tavených sýrů. Naopak hodnotitelé nerozpoznali vliv přídavku sušené syrovátky na sladkost tave-ných sýrů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/2121
|
Datum:
|
2006-05-31 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
2290
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet