Sladkovodní ryby ve veřejném stravování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Sladkovodní ryby ve veřejném stravování |
Autor: |
Jarošová, Zdeňka
|
Vedoucí: |
Šimek, Lubomír
|
Abstrakt:
|
Chov a lov ryb má u nás doslova staletou tradici a jméno jako Jan Dubravius, Jakub Krčín z Jelčan a Štěpánek Netolický u nás zná snad každý druhý občan.Český kapr byl a je znám i ceněn po celém světě, kromě toho i další druhy, které u nás pěstujeme a vyvážíme. V minulosti byly ryby jedním z nejoblíbenějších denních jídel i svátečních. Jedly se ve městech i na venkově. Byly připravovány nejrůznějšími způsoby a jedly se nejen ty, které se lovily u nás,ale dokonce se k nám dovážely i ryby mořské.Samozřejmě ne čerstvé, ale nejčastěji nasolené, uzené či sušené. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/2088
|
Datum:
|
2006-05-31 |
Dostupnost:
|
Práce bude přístupná bez omezení od 31.05.2008
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
D
2565
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet