Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa
Autor: Začal, Jakub
Vedoucí: Dvořáková, Monika
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je seznámení s rybou zvanou čtverzubec fugu (Takifugu). Pojednává o taxonomickém zařazení, historickém výskytu, charakteristice a využití v současnosti člověkem. Dále se zaměřuje na toxicitu, zosobněnou tetrodotoxinem, jeho účinky na lidský organizmus a možnou syntézu. V poslední části je zaměřena na gastronomii spjatou s fugu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18345
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 22861


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
začal_2011_bp.pdf 3.788Mb PDF Zobrazit/otevřít
začal_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
začal_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet