Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa
Show full item record
No preview available
Title:
|
Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa |
Author: |
Začal, Jakub
|
Advisor: |
Dvořáková, Monika
|
Abstract:
|
Cílem této bakalářské práce je seznámení s rybou zvanou čtverzubec fugu (Takifugu). Pojednává o taxonomickém zařazení, historickém výskytu, charakteristice a využití v současnosti člověkem. Dále se zaměřuje na toxicitu, zosobněnou tetrodotoxinem, jeho účinky na lidský organizmus a možnou syntézu. V poslední části je zaměřena na gastronomii spjatou s fugu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/18345
|
Date:
|
2011-05-30 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
D
22861
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account