Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva
Autor: Zadražilová, Monika
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Tato diplomová práce, která byla zpracována na téma ?Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva? se zabývá rozborem potravinářských postupů vedoucích k výrobě běžného pečiva. Konkrétně pak řeší charakteristiky pšenice obecné, technologie mlýnského zpracování zrna, technologické a nutriční vlastnosti mouky a jejího zpracování při výrobě běžného pečiva. Cílem práce bylo zkoumat vliv pšeničných mouk o různém stupni vymletí na vlastnosti běžného pečiva, které byly zjišťovány prostřednictvím provedeného pekařského pokusu. Výzkum byl veden u 11 vzorků pšeničné mouky s odlišnými kvalitativními parametry. Výsledky zjištěné při hodnocení pekařské jakosti byly statisticky zpracovány. Bylo zjištěno, že vyšší procentuální podíl popela statisticky významně zvyšuje poměr šířky k výšce pečiva.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17800
Datum: 2011-08-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22648


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zadražilová_2011_dp.pdf 2.084Mb PDF Zobrazit/otevřít
zadražilová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zadražilová_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet