Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva |
Autor: |
Zadražilová, Monika
|
Vedoucí: |
Burešová, Iva
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce, která byla zpracována na téma ?Vliv stupně vymletí pšeničné mouky na vlastnosti pečiva? se zabývá rozborem potravinářských postupů vedoucích k výrobě běžného pečiva. Konkrétně pak řeší charakteristiky pšenice obecné, technologie mlýnského zpracování zrna, technologické a nutriční vlastnosti mouky a jejího zpracování při výrobě běžného pečiva. Cílem práce bylo zkoumat vliv pšeničných mouk o různém stupni vymletí na vlastnosti běžného pečiva, které byly zjišťovány prostřednictvím provedeného pekařského pokusu. Výzkum byl veden u 11 vzorků pšeničné mouky s odlišnými kvalitativními parametry. Výsledky zjištěné při hodnocení pekařské jakosti byly statisticky zpracovány. Bylo zjištěno, že vyšší procentuální podíl popela statisticky významně zvyšuje poměr šířky k výšce pečiva. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/17800
|
Datum:
|
2011-08-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
22648
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet