Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie |
Autor: |
Nenutil, Petr
|
Vedoucí: |
Kuřitka, Ivo
|
Abstrakt:
|
Byla předložena studie osmi vybraných reprezentativních vzorků jedlých olejů dostupných v české obchodní síti. UV-VIS absorpční spektrometrie a fluorimetrie byly využity pro kvalitativní analýzu jevů vyskytujících se v elektronových spektrech těchto mnohosložkových systémů. Řepkový, slunečnicový a podzemnicový olej, dále olej z vlašských ořechů, sezamu a tři značky olivového oleje byly analyzovány, jejich spektra interpretována a detekované přítomné látky byly porovnány s očekávaným složením. Výsledky naznačují možné implikace směrem k falšování olejů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/17747
|
Datum:
|
2011-05-20 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
D
20359
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet