Resveratrol jako biologicky aktivní látka ve víně

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Resveratrol jako biologicky aktivní látka ve víně

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Resveratrol jako biologicky aktivní látka ve víně
Autor: Švajdová, Zuzana
Vedoucí: Šivel, Miroslav
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá resveratrolem, polyfenolickou látkou s prokazatelnými biologickými, antimikrobiálními a antioxidačními účinky. Úvod práce popisuje chemické složení vína se zaměřením na významné polyfenoly. Dále shrnuje dosavadní informace o resveratrolu, objasňuje význam této látky z hlediska vlivu na zdraví člověka a také stručně popisuje stanovení resveratrolu ve víně pomocí metody HPLC. Závěr práce pak pojednává o rozdílných účincích bílého a červeného vína a porovnává obsah resveratrolu v bílých a červených vínech z různých vinařských oblastí světa.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17183
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22741


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
švajdová_2011_bp.pdf 1.250Mb PDF Zobrazit/otevřít
švajdová_2011_vp.pdf 158.7Kb PDF Zobrazit/otevřít
švajdová_2011_op.pdf 450.5Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet