Vyšší forma kontroly bezpečnosti potravin dle norem IFS ve firmě PT servis konzervárna s.r.o.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vyšší forma kontroly bezpečnosti potravin dle norem IFS ve firmě PT servis konzervárna s.r.o. |
Autor: |
Pulkrab, Zdeněk
|
Vedoucí: |
Kasper, Emil
|
Abstrakt:
|
S poválečným rozvojem potravinářského průmyslu a začínající globalizací obchodu jako je obchodováním se zeměmi třetího světa, se okolo 60 let začala vyžadovat kvalita a bezpečnost potravin. Z tohoto důvodu se začínají vytvářet systémy jako HACCP a jemu podobné, dalším vývojem událostí jako je pád železné opony, vstup do schengenského prostoru a evropské unie se musí zlepšovat i systémy kontrol pro výrobu a distribuci potravin pro obyvatelstvo. Největší tlak na výrobce pro zavedení systémů kontrol je vyvíjen ze strany velkých prodejců, resp. řetězců jako je Tesco, Kaufland a jiné. Vliv těchto řetězců je tak velký, že vyžadují zavedení přísnějších systémů kontrol, něž vyžaduje legislativa daného státu a záleží pouze na výrobních firmách, zda se budou držet pouze legislativy nebo podlehnou tlaku řetězců na zavedení norem jako je třeba norma IFS a tím může dojít ke zvýšení výroby a následnému prodeji výrobků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/17062
|
Datum:
|
2011-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav chemie |
Studijní obor:
|
Řízení technologických rizik |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
22473
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet