Současné poznatky o entomofágii v gastronomii
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Současné poznatky o entomofágii v gastronomii |
Autor: |
Fialová, Věra
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Práce poskytuje pohled na entomofágii, tedy využití hmyzu jako součásti lidské stravy ve světě i u nás. Sumarizuje výživové hodnoty a pozitivní přínosy v tomto ohledu pro neustále se rozšiřující populaci naší planety. Konzumaci hmyzu předkládá jako vhodnou alternativu řešení potravinových krizí, civilizačních chorob - podvýživa a obezita, či možnost jejího využití jako potravinového doplňku. Seznamuje s jedlými druhy ze zástupců řádu Insecta ve světové entomofágii a s poznatky o rozvíjejícím se zájmu o tuto oblast v poněkud střídmějších částech naší planety, kde se v současnosti ještě stále bojuje se zbytečnými předsudky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/17022
|
Datum:
|
2011-08-04 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
22798
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet