Využití a aplikace glutamanu sodného v potravinářské praxi

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití a aplikace glutamanu sodného v potravinářské praxi

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití a aplikace glutamanu sodného v potravinářské praxi
Autor: Kalnická, Denisa
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na výrobu glutamanu sodného, jeho obsah a využití v běžně používaných potravinách. Jejím cílem je přiblížit kyselinu glutamovou, která vyvolává chuť umami, označovanou jako pátá chuť člověka. Dále vysvětluje spotřebitelská a potravinářská hlediska, použití v potravinářské praxi a jeho případné důsledky na lidské zdraví.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17002
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22726


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kalnická_2011_bp.pdf 727.6Kb PDF Zobrazit/otevřít
kalnická_2011_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kalnická_2011_op.pdf 61.92Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet