Výživové parametry jedlých květů.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výživové parametry jedlých květů.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výživové parametry jedlých květů.
Autor: Zbořilová, Šárka
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Tato práce se zabývá vybranými sedmnácti druhy jedlých květů. Konkrétně jde o květy aksamitníku, astry, begónie, denivky, fialky, fuchsie, hledíku, hvozdíku, lichořeřišnice, chrpy, chryzantémy, karafiátu, kopretiny, macešky, měsíčku, růže a sedmikrásky.V současné době se rozvíjí zájem o opětovnou konzumaci jedlých květů. Mají celou řadu biologicky aktivních látek, např. antioxidantů a polyfenolických látek. Význam si získávají kromě farmaceutického průmyslu i v gastronomii jako ozdoba pokrmů, čímž zvyšují jejich atraktivnost a organoleptické vlastnosti. V teoretické části je popsáno jakostní hodnocení, pěstitelská a technologická jakost, možnosti využití jedlých květů a výživové parametry stanovovaných květů. Praktická část se zabývá stanovením antioxidační kapacity, celkového obsahu polyfenolických a minerálních látek v květech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16945
Datum: 2011-05-06
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22651


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zbořilová_2011_dp.pdf 2.191Mb PDF Zobrazit/otevřít
zbořilová_2011_vp.doc 89.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zbořilová_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet