Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí
Autor: Hudečková, Lenka
Vedoucí: Ciprysová, Zuzana
Abstrakt: Cílem práce bylo sledovat vliv přídavku - karagenanu na reologické vlastnosti ana-logů tavených sýrů během chládnutí. Modelové vzorky byly rozděleny do dvou řad. U prv-ní řady vzorků byl obsah sušiny 40 % w/w a 50 % w/w tuku v sušině a u druhé řady vzorků byl obsah sušiny 30 % w/w a 50 % w/w tuku v sušině. Sledována byla závislost komplex-ního modulu pružnosti na klesající teplotě pomocí dynamické oscilační reometrie. Výsled-ky ukázaly, že komplexní modul pružnosti roste s klesající teplotou v závislosti na koncen-traci - karagenanu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16798
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21784


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hudečková_2011_bp.pdf 839.1Kb PDF Zobrazit/otevřít
hudečková_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hudečková_2011_op.doc 102.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet