Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway
Autor: Daňková, Silvie
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Hovězí maso plemene galloway je vysoce kvalitní maso s nízkým obsahem tuku a řadou zdraví prospěšných látek (polyenových nenasycených mastných kyselin, plnohodnotných bílkovin a esenciálních aminokyselin). V této práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry hovězího masa plemene galloway v závislosti na způsobu chovu (ekologický versus konvenční chov). Vzorky byly pro dané analýzy odebrány bezprostředně po porážce z hovězího roštěnce (muscullus longissimus lumborum et thoracis) a hovězí kýty (musculus semimembransous). U odebraných vzorků byl analyzován obsah vody, tuku, mastných kyselin, dusíkatých látek, aminokyselin, dále bylo měřeno pH, hmotnostní ztráty a rovněž byl proveden mikrobiologický rozbor a senzorická analýza. Obsah živin v mase nebyl ovlivněn způsobem chovu, ale naměřené hodnoty byly nepatrně příznivější u ekologických vzorků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16711
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 20066


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
daňková_2011_dp.pdf 4.335Mb PDF Zobrazit/otevřít
daňková_2011_vp.pdf 133.8Kb PDF Zobrazit/otevřít
daňková_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet