Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin |
Autor: |
Zimková, Ludmila
|
Vedoucí: |
Holko, Ivan
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce teoreticky popisuje bakterii Escherichia coli, její výskyt a faktory virulence. V práci jsou definovány patogenní kmeny a mechanismy jejich virulence. Escherichia coli obecně patří mezi mikroorganismy prospěšné, ale právě kmeny disponující faktory virulence jsou potenciálně škodlivé a mohou způsobit i smrtelné infekce. Významná část těchto infekcí pochází z konzumace potravin (verotoxické kmeny). Další část práce je zaměřena na konkrétní onemocnění, které Escherichia coli způsobuje. Nejčastěji se jedná o průjmová onemocnění, sepse, meningitidy a onemocnění močového ústrojí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/16513
|
Datum:
|
2011-05-30 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
D
15213
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet