Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin
Autor: Zimková, Ludmila
Vedoucí: Holko, Ivan
Abstrakt: Bakalářská práce teoreticky popisuje bakterii Escherichia coli, její výskyt a faktory virulence. V práci jsou definovány patogenní kmeny a mechanismy jejich virulence. Escherichia coli obecně patří mezi mikroorganismy prospěšné, ale právě kmeny disponující faktory virulence jsou potenciálně škodlivé a mohou způsobit i smrtelné infekce. Významná část těchto infekcí pochází z konzumace potravin (verotoxické kmeny). Další část práce je zaměřena na konkrétní onemocnění, které Escherichia coli způsobuje. Nejčastěji se jedná o průjmová onemocnění, sepse, meningitidy a onemocnění močového ústrojí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16513
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 15213


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zimková_2011_bp.pdf 1.792Mb PDF Zobrazit/otevřít
zimková_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zimková_2011_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet