Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů |
Autor: |
Svobodová, Kateřina
|
Vedoucí: |
Míšková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
Tato práce se zabývá problematikou jednotlivých rodů bakterií mléčného kvašení a měkkých zrajících sýrů. Jsou zde popsány fyziologické i biochemické charakteristiky vybraných zástupců těchto mikroorganizmů, možné metody jejich identifikace a dále technologická výroba sýrů. Cílem této práce bylo zaměřit se na bakterie mléčného kvašení v měkkých zrajících sýrech. Mikroorganizmy byly izolovány z povrchu i zevnitř šesti druhů sýrů. Na základě morfologických a biochemických testů byla provedena jejich charakterizace. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15951
|
Datum:
|
2011-05-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
21589
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet