Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování |
Autor: |
Knotek, Jan
|
Vedoucí: |
Šípalová, Markéta
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá stanovením obsahu volných mastných kyseliny v jogurtech v závislosti na skladování. V teoretické části je popsána výroba jogurtů a také jejich che-mické sloţení. Dále jsou popsány analytické metody pro stanovení volných mastných ky-selin. V praktické části byly vyrobeny vzorky jogurtů o různé sušině (10 %, 12 %, 14 % a 16 %). Tyto vzorky byly skladovány v chladírenské teplotě a v určitých intervalech (1., 5., 7., 10., 20. a 30. den skladování) byly podrobeny analýze na obsah volných mastných ky-selin. Pro toto stanovení byla pouţita metoda SPE a GC-FID. Obsah volných mastných kyselin vykazoval v průběhu skladování rostoucí trend. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15853
|
Datum:
|
2011-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
22652
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet