Stanovení pšeničných bílkovin metodou UPLC
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení pšeničných bílkovin metodou UPLC |
Autor: |
Ovsíková, Lucie
|
Vedoucí: |
Dvořáková, Monika
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá stanovením bílkovin pomocí ultra účinné kapalinové chromatografie (UPLC). Popisuje charakteristiku a stanovení pšeničných bílkovin, které jsou významné tím, že tvoří pružný gel?lepek. UPLC metoda patří mezi novou separační techniku v kapalinové chromatografii. Práce se také zabývá extrakcí jednotlivých frakcí pšeničných bílkovin a následným stanovení bílkovin pomocí různých metod z mouky, těsta a pečiva. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15692
|
Datum:
|
2011-05-30 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
22763
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet