Studium kvality biojogurtů a dalších vybraných mléčných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium kvality biojogurtů a dalších vybraných mléčných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium kvality biojogurtů a dalších vybraných mléčných výrobků
Autor: Zaoralová, Veronika
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Mléko je jednou ze základních složek výživy člověka, je to zdroj vysoce hodnotných bíl-kovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů a minerálních látek. Mléko se tak stalo nedílnou součástí výživy člověka, a to nejen v období růstu, ale i v dospělosti. A právě proto lidé stále častěji nakupují mléčné výrobky v bio kvalitě, protože suroviny použité na jejich výrobu vykazují vyšší obsah nenasycených mastných kyselin a menší zbytkové hodnoty pesticidů a antibiotik. Tato práce se zabývá studiem kvality jogurtů, zakysaných smetan a tvarohů vyrobených konvenčně a v bio kvalitě. Výsledky mikrobiologické analý-zy byly porovnány s vyhláškou a z těchto porovnání vyplývá, že vyhlášku splňují přede-vším konvenčně vyrobené jogurty. Naopak z výsledků senzorické analýzy vyplývá, že jsou upřednostňovány bio mléčné výrobky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15687
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22649


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zaoralová_2011_dp.pdf 1.765Mb PDF Zobrazit/otevřít
zaoralová_2011_vp.pdf 133.1Kb PDF Zobrazit/otevřít
zaoralová_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet