Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků |
Autor: |
Svobodová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce bylo prozkoumání dekarboxylasové aktivity 99 bakteriálních kmenů izolovaných z mléka a mléčných výrobků (sýr Eidam, uzený Eidam, sýr Krolewski, Královský sýr, tavený sýr, sýr Jadel a syrové nepasterované mléko). Stanovení dekarboxylasové aktivity izolovaných kmenů bylo provedeno skríningovou metodou. Produkce jednotlivých biogenních aminů (histamin, tyramin, putrescin, kadaverin, agmatin, spermin a spermidin) izolovanými kmeny byla analyzována také metodou iontově výměnné chromatografie. Část práce se zabývá základní charakteristikou izolovaných bakterií. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15678
|
Datum:
|
2011-05-30 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
22783
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet