Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků
Autor: Svobodová, Zuzana
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Cílem této práce bylo prozkoumání dekarboxylasové aktivity 99 bakteriálních kmenů izolovaných z mléka a mléčných výrobků (sýr Eidam, uzený Eidam, sýr Krolewski, Královský sýr, tavený sýr, sýr Jadel a syrové nepasterované mléko). Stanovení dekarboxylasové aktivity izolovaných kmenů bylo provedeno skríningovou metodou. Produkce jednotlivých biogenních aminů (histamin, tyramin, putrescin, kadaverin, agmatin, spermin a spermidin) izolovanými kmeny byla analyzována také metodou iontově výměnné chromatografie. Část práce se zabývá základní charakteristikou izolovaných bakterií.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15678
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22783


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
svobodová_2011_bp.pdf 1.913Mb PDF Zobrazit/otevřít
svobodová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
svobodová_2011_op.pdf 135.3Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet