Využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích. |
Autor: |
Švédová, Žaneta
|
Vedoucí: |
Gál, Robert
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce bylo zhodnotit využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích. Potravinářské hydrokoloidy patří mezi tzv. potravinářské přísady neboli aditiva, jenž významně upravují strukturní vlastnosti potravin. Slouží zejména jako zahušťovadla. Nejpoužívanější hydrokoloidy v masné výrobě jsou škroby, karagenany, xanthan, guarová guma, lokustová guma, guma Euchema, konjaková guma, guma karaya, guma tara a agar. Byla provedena analýza sortimentu drůbežích masných výrobků se zaměřením na využití hydrokoloidů v recepturách. Bylo zjištěno, že hydrokoloidy jsou používány téměř ve všech masných výrobcích, kde plní významné funkce. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15654
|
Datum:
|
2011-05-18 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
21587
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet