Geneticky modifikované obiloviny
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Geneticky modifikované obiloviny |
Autor: |
Otáhalová, Veronika
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá problematikou geneticky modifikovaných plodin (GM), přede-vším obilovin. V první kapitole je popsána legislativa týkající se geneticky modifikovaných organizmů (GMO), nakládání s nimi, jejich označování a dále se zabývá GMO schválenými k uvádění do životního prostředí v ČR. V následující kapitole se práce zaměřuje na metody genetických transformací, rozdělení a využití transgenních plodin. Třetí kapitola obecně charakterizuje obiloviny a jsou zde stručně popsány nejvýznamnější druhy. Předposlední kapitola je věnována GM obilovinám, jejich značení a pěstování v ČR, EU a ve světě. Na závěr jsou uvedeny doposud známé přínosy a rizika pěstování GM plodin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15603
|
Datum:
|
2011-08-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
16988
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet