Analýza sloučenin rtuti v tresčích játrech a jejich zdravotní rizika

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Analýza sloučenin rtuti v tresčích játrech a jejich zdravotní rizika

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Analýza sloučenin rtuti v tresčích játrech a jejich zdravotní rizika
Autor: Dvořáček, Petr
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo stanovení obsahu celkové rtuti a methylrtuti v konzervovaných tresčích játrech, které jsou volně prodejné v obchodní síti v České republice. K analýze bylo zakoupeno 6 náhodně vybraných vzorků a míra kontaminace byla srovnána s platnou legislativou a bylo provedeno vyhodnocení zdravotního rizika pro spotřebitele. Obsah celkové rtuti byl stanoven na jednoúčelovém atomovém absorpčním spektrofotometru AMA 254 a stanovení methylrtuti bylo provedeno metodou plynové chromatografie s detekcí elektronového záchytu. Analyzované vzorky vyhovují platné legislativě a zdravotní riziko pro spotřebitele je zanedbatelné.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15148
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 21412


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
dvořáček_2011_dp.pdf 2.980Mb PDF Zobrazit/otevřít
dvořáček_2011_vp.pdf 279.9Kb PDF Zobrazit/otevřít
dvořáček_2011_op.pdf 295.9Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet