Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky
Autor: Curusová, Pavla
Vedoucí: Humpolíček, Petr
Abstrakt: Řada experimentálních studií ukázala, že polyfenolické látky z vína mohou mít antikarci-nogenní vlastnosti. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v různých in vitro a in vivo studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné, ať už z hroznů celých, botritických, nebo pouze z jejich slu-pek, na proliferační aktivitu nádorových buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití čtyř různých koncentrací roztoků polyfenolů. Studovány byly tři odrůdy révy vinné a dva typy nádorových buněk. Ke stanovení obsahu polyfenolů byla použita metoda HPLC a k určení míry proliferace MTT test.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15121
Datum: 2011-05-18
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22602


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
curusová_2011_dp.pdf 2.974Mb PDF Zobrazit/otevřít
curusová_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
curusová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet