Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky |
Autor: |
Curusová, Pavla
|
Vedoucí: |
Humpolíček, Petr
|
Abstrakt:
|
Řada experimentálních studií ukázala, že polyfenolické látky z vína mohou mít antikarci-nogenní vlastnosti. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v různých in vitro a in vivo studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné, ať už z hroznů celých, botritických, nebo pouze z jejich slu-pek, na proliferační aktivitu nádorových buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití čtyř různých koncentrací roztoků polyfenolů. Studovány byly tři odrůdy révy vinné a dva typy nádorových buněk. Ke stanovení obsahu polyfenolů byla použita metoda HPLC a k určení míry proliferace MTT test. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15121
|
Datum:
|
2011-05-18 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
22602
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet