Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam |
Autor: |
Svobodová, Blanka
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce bylo zpracovat problematiku jedlých květů, konkrétně luční květy rostlin. V práci jsou z pohledu zdravotního a gastronomického charakterizovány květy: čekanky obecné, smetanky lékařské, bezu černého, sedmikrásky chudobky, jetele plazivého, šalvěje luční, šťovíku kyselého, violky rolní, pažitky pobřežní a kozí brady. Praktická část diplomové práce hodnotí: antimikrobiální aktivitu, obsah polyfenolických látek a antioxi-dační aktivitu výše uvedených jedlých květů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15120
|
Datum:
|
2011-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
21574
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet