Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními |
Autor: |
Macháčková, Eva
|
Vedoucí: |
Gálová, Jitka
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce se zabývá senzorickým porovnáním biočajů s čaji konvenčními. Práce v teoretické části popisuje historii firmy Sonnentor s.r.o., něco málo slov o ekologickém zemědělství, jeho právní úpravu, vývoj a rozvoj. Dále je uvedena charakteristika bioproduktů, jejich značení, požadavky a certifikace biopěstitelů. Seznámíme se s historií čaje, čajovníkem, jeho zpracováním, balením, přípravou a servírováním. Hlavním tématem bakalářské práce je firma Sonnentor s.r.o., takže v další části popisuje požadavky firmy Sonnentor s.r.o. na kvalitu výrobků, na dodavatele bylin, jejich pěstování, zpracování a sušení. Dále je uveden technologický postup firmy Sonnentor s.r.o., stroje a jednotlivé kontroly bylin. V poslední části se seznámíme se senzorickým hodnocením a jeho metodami. Praktická část popisuje přípravu čajů k senzorickému hodnocení. Dále je uvedeno vyhodnocení senzorického hodnocení vůně, barvy, chuti a preference jednotlivých druhů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14894
|
Datum:
|
2011-08-04 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
22729
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet