Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína |
Autor: |
Ivičičová, Barbora
|
Vedoucí: |
Pachlová, Vendula
|
Abstrakt:
|
V diplomové práci byly sledovány změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů během výroby a zrání vybraných révových vín. V práci je stručně popsána charakteristika révového vína a jeho vinifikace, charakteristika jablečno-mléčného kvašení a význam sledování obsahu biogenních aminů a volných aminokyselin v rámci lidského zdraví a organoleptických vlastností vína. Byla provedena analýza vinných vzorků pomocí automatického analyzátoru aminokyselin AAA 400. Výsledky byly zpracovány regresní analýzou. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14561
|
Datum:
|
2010-08-25 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
17256
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet