Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech |
Autor: |
Prosser, Jiří
|
Vedoucí: |
Doležalová, Magda
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce je zaměřena na bakteriální identifikaci a mikroflóru vyskytující se ve zrajících sýrech. Teoretická část pojednává o identifikaci bakterií, o jejich klasifikaci, systematice a o metodách určování. Dále je popsáno rozdělení jednotlivých druhů sýrů se zaměřením na sýry zrající. V praktické části byly testovány zrající sýry dostupné v obchodní síti v ČR. Byly sledovány celkové počty mezofilních a psychrotrofních mikro-organizmů, koliformních bakterií a Listeria monocytogenes. Ze vzorků byly izolovány čisté kmeny, které byly identifikovány dostupnými metodami. Některé vzorky překročily množ-ství koliformních bakterií, avšak žádný vzorek neobsahoval nebezpečnou bakterii L. mono-cytogenes. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14552
|
Datum:
|
2010-08-25 |
Dostupnost:
|
Práce bude přístupná bez omezení od 25.08.2012
|
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
14827
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet