Chřest - plodina z Ivančic
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Chřest - plodina z Ivančic |
Autor: |
Černá, Lucie
|
Vedoucí: |
Vojtíšková, Petra
|
Abstrakt:
|
Cílem této bakalářské práce je popsat chřest lékařský (Asparagus officinalis). Chřest je málo využívanou, ale přesto chutnou, zdravou a nutričně bohatou zeleninou. V práci jsou dále uvedeny způsoby pěstování běleného a zeleného chřestu, historie pěstování chřestu v České republice a ve světě, porovnávání spotřeby chřestu v České Republice a v sousedních zemích. Dále jsou zde informace o nutričním složení chřestu, antioxidační aktivitě a některých vybraných nutričních látkách. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14469
|
Datum:
|
2010-05-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
15321
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet