Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií
Autor: Kolmanová, Irena
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Cílem této diplomové práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v pivech vyrobených různou technologií. Byla použita piva se stupňovitostí 12o a 14o. Obsah biogenních aminů byl stanoven pomocí Automatického analyzátoru aminokyselin AAA400. Ve zkoumaných vzorcích byly detekovány biogenní aminy histamin, tyramin, putrescin, kadaverin a spermidin. Agmatin a spermin nebyly stanoveny ani v jednom z analyzovaných vzorků. Kvantitativně nejzastoupenějším biogenním aminem v analyzovaných pivech byl kadaverin. Celkový obsah biogenních aminů byl zanedbatelný z hlediska toxicity pro člo-věka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14287
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 15047


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kolmanová_2010_dp.pdf 1.767Mb PDF Zobrazit/otevřít
kolmanová_2010_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kolmanová_2010_op.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet