Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií |
Autor: |
Kolmanová, Irena
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
Cílem této diplomové práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v pivech vyrobených různou technologií. Byla použita piva se stupňovitostí 12o a 14o. Obsah biogenních aminů byl stanoven pomocí Automatického analyzátoru aminokyselin AAA400. Ve zkoumaných vzorcích byly detekovány biogenní aminy histamin, tyramin, putrescin, kadaverin a spermidin. Agmatin a spermin nebyly stanoveny ani v jednom z analyzovaných vzorků. Kvantitativně nejzastoupenějším biogenním aminem v analyzovaných pivech byl kadaverin. Celkový obsah biogenních aminů byl zanedbatelný z hlediska toxicity pro člo-věka. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14287
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
15047
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet