Stanovení ftalátů a karbamátů ve vybraných ovocných destilátech
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení ftalátů a karbamátů ve vybraných ovocných destilátech |
Autor: |
Kulig, Daniel
|
Vedoucí: |
Fišera, Miroslav
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce bylo charakterizovat vlastnosti ftalátů a karbamátů, zjistit jejich výskyt u vybraných druhů ovocných destilátů použitím analytických metod HPLC a GC-FID. V práci je popsána základní výroba destilátů, zahrnující přípravu surovin, technologické vybavení a postupy během destilace. Součástí teoretické části je i popis vlivů těchto látek na lidské zdraví a okolí. V praxi se na stanovení těchto látek často používá metoda GC-MS, přičemž cílem této práce bylo také prověření i méně často používaných metod, jakými jsou GC-FID a HPLC s kombinovanou UV/ VIS a MS detekcí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/14267
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
15125
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet