Stanovení ftalátů a karbamátů ve vybraných ovocných destilátech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení ftalátů a karbamátů ve vybraných ovocných destilátech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení ftalátů a karbamátů ve vybraných ovocných destilátech
Autor: Kulig, Daniel
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: Cílem této práce bylo charakterizovat vlastnosti ftalátů a karbamátů, zjistit jejich výskyt u vybraných druhů ovocných destilátů použitím analytických metod HPLC a GC-FID. V práci je popsána základní výroba destilátů, zahrnující přípravu surovin, technologické vybavení a postupy během destilace. Součástí teoretické části je i popis vlivů těchto látek na lidské zdraví a okolí. V praxi se na stanovení těchto látek často používá metoda GC-MS, přičemž cílem této práce bylo také prověření i méně často používaných metod, jakými jsou GC-FID a HPLC s kombinovanou UV/ VIS a MS detekcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14267
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 15125


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kulig_2010_dp.pdf 12.82Mb PDF Zobrazit/otevřít
kulig_2010_vp.pdf 41.26Kb PDF Zobrazit/otevřít
kulig_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet