Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení charakteristických aromatických látek vybraných destilátů
Autor: Valná, Miroslava
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: V diplomové práci jsou sledovány aromatické látky ve vybraných ovocných destilátech. V teoretické části je pojednáno o základních principech výroby lihovin a jejich legislativním rámci, o surovinách pro výrobu destilátů, o kvašení a destilaci, o zrání a stárnutí lihovin, o chemickém složení destilátů, o principech a metodách stanovení aromatických látek, o hodnocení lihovin, o vadách destilátů a dále o účincích alkoholu na zdraví. V praktické části bylo provedeno stanovení aromatických látek u osmi vzorků ovocných destilátů. Vzorky byly analyzovány plynovou chromatografií s použitím plamenově ionizačního detektoru (GC/FID) a vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s použitím UV detektoru (HPLC/UV).
URI: http://hdl.handle.net/10563/13790
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14808


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
valná_2010_dp.pdf 1.356Mb PDF Zobrazit/otevřít
valná_2010_vp.pdf 41.07Kb PDF Zobrazit/otevřít
valná_2010_op.doc 39.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet