Mikrobiologická kvalita sušených pekařských směsí

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Mikrobiologická kvalita sušených pekařských směsí

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Mikrobiologická kvalita sušených pekařských směsí
Autor: Gondová, Blanka
Vedoucí: Holko, Ivan
Abstrakt: V diplomové práci je sledována mikrobiologická kvalita sušených 100% pekařských směsí navrhovaná Univerzitou obrany ve spolupráci se společností IREKS ENZYMA. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby pekařských směsí a jejich skladovatelností a také základními ukazateli mikrobiologické kvality potravin. V praktické části bylo provedeno mikrobiologické vyšetření 10-ti vzorků pekařských směsí se zaměřením na celkové počty mikroorganismů, počty koliformních mikroorganismů, počty sporotvorných mikroorganismů a počty kvasinek a plísní. Tyto směsi byly navrženy pro potřeby stravování příslušníků Armády České republiky působících v mezinárodních misích ve střední Asii. V diskusi byla hodnocena kvalita navržených vzorků ve srovnání se vzorkem běžně prodávané chlebové směsi pro domácí použití. Dále byla ověřena vhodnost originální technologie přímého zapracování sušených kvasinek do směsí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13727
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 14560


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
gondová_2010_dp.pdf 1.140Mb PDF Zobrazit/otevřít
gondová_2010_vp.doc 41Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
gondová_2010_op.doc 53Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet