Kinetika hydrolyzačních procesů pivovarské biomasy
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Kinetika hydrolyzačních procesů pivovarské biomasy |
Autor: |
Veličková, Alena
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin (asparagová kyselina, threonin, serin, glutamová kyseli-na, prolin, glycin, alanin, valin, izoleucin, leucin, fenylalanin, tyrozin, histidin, lysin a arginin) v pivo-varské biomase. Byl sledován vliv kyseliny chlorovodíkové a 20, 40 a 80% kyseliny mléčné na průběh hydrolyzačních křivek a hodnotu korekčních faktorů pro sledované aminokyseliny. Iontově-výměnnou chromatografií byl v automatickém analyzátoru AAA 400 stanoven obsah aminokyselin. Hydrolyzační křivky byly sestrojeny pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů. Na základě sestavených hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny a použité kyseliny pro zvýšení přesnosti a spolehlivosti stanovení aminokyselin. Byl pozorován významný rozdíl v průběhu hydrolýzy pro použité koncentrace kyseliny mléčné ve srovnání s hydrolýzou pomocí HCl. Aplikace kyseliny mléčné v porovnání s hydrolýzou HCl menší výtěžek aminokyselin uvolněných z proteinů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13704
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14588
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet