Kinetika hydrolyzačních procesů pivovarské biomasy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Kinetika hydrolyzačních procesů pivovarské biomasy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Kinetika hydrolyzačních procesů pivovarské biomasy
Autor: Veličková, Alena
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin (asparagová kyselina, threonin, serin, glutamová kyseli-na, prolin, glycin, alanin, valin, izoleucin, leucin, fenylalanin, tyrozin, histidin, lysin a arginin) v pivo-varské biomase. Byl sledován vliv kyseliny chlorovodíkové a 20, 40 a 80% kyseliny mléčné na průběh hydrolyzačních křivek a hodnotu korekčních faktorů pro sledované aminokyseliny. Iontově-výměnnou chromatografií byl v automatickém analyzátoru AAA 400 stanoven obsah aminokyselin. Hydrolyzační křivky byly sestrojeny pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů. Na základě sestavených hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny a použité kyseliny pro zvýšení přesnosti a spolehlivosti stanovení aminokyselin. Byl pozorován významný rozdíl v průběhu hydrolýzy pro použité koncentrace kyseliny mléčné ve srovnání s hydrolýzou pomocí HCl. Aplikace kyseliny mléčné v porovnání s hydrolýzou HCl menší výtěžek aminokyselin uvolněných z proteinů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13704
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14588


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
veličková_2010_dp.pdf 2.199Mb PDF Zobrazit/otevřít
veličková_2010_vp.doc 40.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
veličková_2010_op.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet