Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie |
Autor: |
Šebelová, Markéta
|
Vedoucí: |
Smékal, Zdeněk
|
Abstrakt:
|
V diplomové práci jsem se zabývala vlivem času při hydrolýze kvasničné biomasy vznikající při výrobě piva na velikost hydrolyzovaných molekul. Hydrolýza byla prováděna kyselou cestou. Teoretická část popisuje základní chromatografické metody, principy gelové permeační chromatografie (GPC, SEC) a základní principy hydrolýzy. Praktická část se zabývá analýzou vzorků v pevné formě i ve formě roztoku metodou GPC. Vyhodnocování proběhlo metodou univerzální kalibrace, kterou umožňovala přítomnost dvou detektorů - refraktometrického a viskozitního. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13617
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
15040
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet