Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Autor: Šebelová, Markéta
Vedoucí: Smékal, Zdeněk
Abstrakt: V diplomové práci jsem se zabývala vlivem času při hydrolýze kvasničné biomasy vznikající při výrobě piva na velikost hydrolyzovaných molekul. Hydrolýza byla prováděna kyselou cestou. Teoretická část popisuje základní chromatografické metody, principy gelové permeační chromatografie (GPC, SEC) a základní principy hydrolýzy. Praktická část se zabývá analýzou vzorků v pevné formě i ve formě roztoku metodou GPC. Vyhodnocování proběhlo metodou univerzální kalibrace, kterou umožňovala přítomnost dvou detektorů - refraktometrického a viskozitního.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13617
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 15040


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šebelová_2010_dp.pdf 1.803Mb PDF Zobrazit/otevřít
šebelová_2010_vp.doc 38Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šebelová_2010_op.doc 71.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet