Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur |
Autor: |
Knéblová, Jana
|
Vedoucí: |
Lehocký, Marián
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce se zabývá popisem povrchových a elektrokinetických vlastností vybraných mikrobiálních systémů, které jsou přítomny v produktech mlékárenského průmyslu. Tyto mikroorganismy jsou Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Vlastnosti těchto mikroorganizmů byly studovány pomocí běžných metod sloužících k popisu povrchových a elektrokinetických vlastností. Mezi ně patří zejména studium adheze na polystyren, MATH test, MATS test a měření elektrokinetického (zeta potenciálu). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13575
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
15734
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet