Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae |
Autor: |
Zemánek, David
|
Vedoucí: |
Hanuštiak, Pavel
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá netradičními ovocnými druhy, a to bezem černým (Sambucus nigra L.) a kalinou jedlou (Viburnum opulus L. var. edule Marsh.). V teoretické části jsou tyto ovocné druhy popsány a obecně charakterizovány. Cílem praktické části bylo stanovit refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerální látky u vybraných odrůd bezu černého a kaliny jedlé. Výsledky byly porovnány s ostatními druhy bobulovin a peckovin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13491
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14591
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet