Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií
Autor: Začalová, Dominika
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá stravitelností vybraných netradičních druhů obilovin. V teoretické části práce jsou charakterizovány obiloviny jako takové, jejich chemické složení a vlastnosti. Dále jsou charakterizovány jednotlivé druhy obilovin běžně pěstované v České republice a některé netradiční druhy. Další kapitola je věnována stravitelnosti, trávicí soustavě a mechanizmu trávení základních živin. Stravitelnost vybraných druhů obilovin (pšenice ozimá, kamut, špalda loupaná, špaldové kernotto, grünkern) byla stanovena metodou in vitro, s použitím inkubátoru Daisy po enzymové hydrolýze pankreatinem. Nejvyšší stravitelnost byla zjištěna u kamutu a špaldového kernotta, naopak nejnižší u grünkernu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13449
Datum: 2010-05-26
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 15062


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
začalová_2010_bp.pdf 2.505Mb PDF Zobrazit/otevřít
začalová_2010_vp.doc 41Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
začalová_2010_op.doc 41Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet