Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě |
Autor: |
Martinková, Zuzana
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
V práci je charakterizován vitamin C a kyselina askorbová, jeho vlastnosti, reaktivita, fyziologické působení, výskyt v potravinách a ztráty během technologického zpracování potravin. Je popsáno i tepelné zpracování potravin a chromatografické metody pro stanovení vitaminu C, se zaměřením na metodu HPLC. Praktická část je zaměřena na stanovení vitaminu C (kys.askorbové) v zelenině (brokolice, květák, paprika bílá, paprika červená, růžičková kapusta, listový špenát) před a po tepelné úpravě (vaření, vaření v páře, dušení, mikrovlnný ohřev) pomocí techniky HPLC/UV. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13295
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14690
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet