Změny jakostních parametrů vajec během skladování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Změny jakostních parametrů vajec během skladování |
Autor: |
Jančíková, Pavla
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou slepičích vajec. V teoretické části jsou popsány obecné charakteristiky vajec. Experimentální část je zaměřena na změny jakostních parametrů vajec v průběhu jejich skladování. Vejce byla skladována po dobu 10 týdnů. K dispozici bylo 360 kusů vajec, které byly sneseny v jeden den, takže všechny vzorky byly stejného stáří. Tyto vejce pak byly rozděleny na polovinu a skladovány při dvou růz-ných teplotách a to: + 4 °C a + 18 °C. V průběhu stárnutí vajec jsme sledovali změny u následujících parametrů: pH bílku, pH žloutku, úbytek hmotnosti vejce, Haughovy jednotky, index bílku, index žloutku, barva žloutku dle stupnice La Roche a procentuální za-stoupení žloutku, bílku a skořápky. Dále pekařské vlastnosti vajec, konkrétně výšku a ob-jem piškotového korpusu po upečení a mikrobiologickou nezávadnost vajec. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13230
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14542
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet