Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě. |
| Autor: |
Lužná, Dagmar
|
| Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce řeší problematiku optimálního složení stravy pro osoby s hypertenzí. Porovnává nutriční hodnoty jídelníčku lázní specializovaných na kardiovaskulární onemocnění a běžné makrobiotické stravy vzhledem k doporučeným denním dávkám jednotlivých nutrientů. Lázeňská dieta vykazuje oproti doporučeným denním dávkám mírně snížené množství energie, zejména nižší podíl sacharidů a vitaminu C - téměř o polovinu a vysoký přebytek sodíku - o více než 30 %. Diplomová práce poukazuje na skutečnost, že makrobiotické jídelníčky jsou vyváženou náhradou běžné stravy a mohou nahradit i speciální léčebné diety. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13026
|
|
Datum:
|
2010-05-20 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14976
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet