Technologie a popis pražení kávy
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Technologie a popis pražení kávy |
Autor: |
Bouda, Lubomír
|
Vedoucí: |
Mrkvička, Vladimír
|
Abstrakt:
|
Pražení kávy je nejdůležitější technologický proces, který ovlivňuje výslednou jakost této pochutiny. Cílem této práce bylo popsat pražení německé (světlé až střední), vídeňské (střední), italské (tmavé) a pražení s nastaveným automatickým programem (tmavé až vel-mi tmavé pražení) na modelové pražírně Hottop coffee roaster model KN -8828P. Po upra-žení použitých káv A. Santos, A. Honduras, A. Ethiopie a Robusty Indie parchment byla hodnocena změna barvy, rozměrů kávového zrna, hustoty, aktivní kyselosti a organoleptic-kých vlastností. Vybrané technologické postupy pak byly navzájem hodnoceny a porovná-vány ve vhodnosti použití daného technologického postupu pro vybranou odrůdu. Nejlépe ze všech pražení, a to jak pro výslednou jakost, tak po technologické stránce, do-padlo pražení Vídeňské (střední), které nechalo naplno vyznít A. Honduras a pražení ital-ské, které mělo nejlepší výsledky s A. Santos a Robustou Indii Parchment. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12914
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14554
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet