Charakteristika a vlastnosti amarantu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Charakteristika a vlastnosti amarantu |
| Autor: |
Szarowská, Eva
|
| Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
|
Abstrakt:
|
Práce je zaměřena na popis a charakteristiku amarantu, který patří do pseudocereálií. Ama-rant má vyšší nutriční hodnotu než běžné cereálie - vyšší podíl aminokyseliny lysinu, po-malu stravitelný a rezistentní škrob, látky prospívající zdraví, např. skvalen, fytosteroly a flavonoidy. Amarant je vhodnou složkou stravy celiatiků a má také značné využití v potravinářském a kosmetickém průmyslu. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12880
|
|
Datum:
|
2010-05-26 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
|
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14837
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet