Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů |
Autor: |
Mantlová, Gabriela
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Cílem této bakalářské práce bylo identifikovat mikrobiální původce biogenních aminů ve čtyřech vrstvách holandského sýra typu (Eidamská cihla). Pro identifikaci izolo-vaných bakterií byla použita fenotypová metoda a PCR metoda. Jako hlavní původci testo-vaných biogenních aminů v analyzovaných sýrech byli detekováni non-startertérové bakte-rie mléčného kvašení Lactobacillus curvatus subsp. curvatus, komplex Lactobacillus ca-sei/paracasei a Lactobacillus plantarum. U starterových bakterií Lactococcus lactis subsp. lactis a Lactococcus lactis subsp. cremoris nebyla dekarboxylázová aktivita detekována. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12726
|
Datum:
|
2010-06-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14866
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet