Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus
Autor: Nedopilová, Radka
Vedoucí: Vaňátková, Zuzana
Abstrakt: V této diplomové práci byly zjišťovány inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus vůči kmenům Bacillus subtilis a Listeria innocua. V teoretické části je pojednáno o bakteriích mléčného kvašení, dále o kmenu Streptococcus thermophilus a o jeho vlastnostech a produktech metabolismu. Následující text je věnován patogenním bakteriím a to zejména kmenům Bacillus subtilis a Listeria innocua. Praktická část obsahuje dvě metody. První metodou je stanovení inhibičních účinků Streptococcus thermophilus v modelovém systému UHT mléka. Druhou metodou je stanovení inhibičních účinků Streptococcus thermophilus na BCP agaru. Zdařilo se prokázat inhi-biční účinek kmenů streptokoků pomocí obou metod.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12578
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 17275


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
nedopilová_2010_dp.pdf 1.128Mb PDF Zobrazit/otevřít
nedopilová_2010_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
nedopilová_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet